Ένα από τα καλύτερα Ιταλικά εστιατόρια βρίσκεται στα Νότια Προάστια και συγκεκριμένα στην Κύπρου 11, στη Γλυφάδα. Το Bella Vespa, εδώ και 5 χρόνια συνεχίζει να πρωτοπορεί σε συνταγές και να εκπλήσσει κόσμο με νόστιμο ιταλικό φαγητο.
Θέλεις ριζότο με φρέσκια τρούφα ή μήπως αυθεντική καρμπονάρα με αυγό, όπως το έφτιαχναν από τα αρχαία χρόνια οι Ρωμαίοι στην Ιταλία; Έχεις δοκιμάσει χειροποιητες ταλιατέλες και pizza με εκλεκτά ιταλικά υλικά; Η σεφ του Bella Vespa δημιουργεί τα καλύτερα Ιταλικά πιάτα με τα πιό φρέσκα υλικά.
Συμβουλέψου το προσωπικό μας για τις γευστικές σου προτιμήσεις και μην διστάσεις να δοκιμάσεις τα νέα πιάτα και τις νέες γεύσεις που φέρνει το εστιατόριό μας στη Γλυφάδα. Ενα ιδιαιτερο προιον που πρεπει να δοκιμασεις είναι η mozzarella burrata.
Για να καταλάβεις τι είναι η mozzarella burrata:
“Σύμφωνα με την παράδοση, [η burrata] παρασκευάστηκε για πρώτη φορά στις αρχές του 20ου αιώνα –άγνωστο πότε ακριβώς- από έναν βοσκό στην περιοχή της Puglia της νότιας Ιταλίας, ο οποίος αποκλείστηκε στη στάνη του από το χιόνι και έπρεπε να βρει τρόπο να αξιοποιήσει το γάλα αλλά κυρίως την κρέμα του, μια και δεν μπορούσε να τα μεταφέρει στην πόλη. Έτσι, έφτιαξε «πουγκάκια» από την πάστα της Mozzarella, τα γέμισε με κρέμα και τα περισσεύματα της τυροκόμησης, δημιουργώντας, εν αγνοία του, έναν καινούργιο τύπο τυριού. ”
Οι Cheeselovers, λοιπόν, συστήνουν ανεπιφύλακτα να τη δοκιμάσεις ως εξής:
“Δοκιμάστε το, ως επιτραπέζιο, με φέτες τομάτας, αλάτι, βασιλικό και λίγο εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο [caprese] ή -αν αγαπάτε τις πιο γλυκές γεύσεις- με ξερά σύκα ή ώριμο πεπόνι.”
Έτσι, θα βρεις στο μενού μας την σαλατα με Mozzarella Burrata και την Burrata Melone. Η κρεμώδης αίσθηση θα σε παρασύρει και θα ξετρελάνει σίγουρα και τα παιδιά σου!
Είσαι έτοιμος για μία νέα ιταλική γευσιγνωσία;
Κλείσε το τραπέζι σου εδώ.