Όπως ξέρουμε πολύ καλά, ο ελεύθερος χρόνος κατά της διάρκεια της καραντίνας μπορεί να αυξηθεί για πολλούς από εμάς. Έτσι, πρέπει να κρατάμε τους εαυτούς μας απασχολούμενους με δημιουργικά hobby. Ένα από τα αγαπημένα σας χόμπυ, έχουμε καταλάβει ότι είναι η μαγειρική, ενα δημιουργικό τρόπο να περάσουμε τον χρόνο μας τρώγοντας κάτι απολαυστικό και νόστιμο.
Έτσι, η σεφ του Bella Vespa, Βάσια Πολυχρονοπούλου σας συστήνει μία συνταγή που σίγουρα θα δώσει μία νότα Ιταλίας και θα σας θυμίσει το αγαπημένο σας εστιατόριο στη Γλυφάδα, το Bella Vespa.
Ετοιμάστε τις κατσαρόλες σας!
Ready, Set, Go!
Tagliatelle με Μανιτάρια και Φρέσκια Τρούφα
Υλικά
2 τμχ κρεμμύδια στιφάδο
100 γρ μανιτάρια porcini
100 ml ζωμός κοτόπουλο (για το σπίτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ζωμό knorr,είναι εξίσου γευστικός)
150 γρ. Ταλιατέλες
60 ml λευκό κρασί
1 σκελιδα σκόρδο
40 γρ.βούτυρο
20 γρ. Παρμεζάνα
Αλάτι
Πιπέρι φρέσκο
Φρέσκια τρούφα
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδάκια , τα μανιτάρια και το σκόρδο . Παίρνουμε ένα τηγάνι και βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και όταν πάρει θερμοκρασία ρίχνουμε πρώτα το κρεμμύδι, μετά το σκόρδο και όταν ροδισουν ρίχνουμε τα μανιτάρια. Τα αφήνουμε για 2-3 λεπτά σε μεσαία πάντα θερμοκρασία. Ρίχνουμε αλάτι πιπέρι και σβήνουμε με λευκό κρασί.
Σε ένα δοσομετρητή βάζουμε ζεστό νερό και ρίχνουμε το κύβο knorr για να διαλυθεί και θα έχουμε και τον ζωμό μας έτοιμο.
Βράζουμε τις tagliatelle 2 λεπτά για να είναι al dente.
Όταν είναι έτοιμες βάζουμε τις ταλιατέλες στο τηγάνι μας, προσθέτουμε τον ζωμό μας και συνεχίζουμε για 2-3 λεπτά το βράσιμο στο τηγάνι με τα υλικά μας.
Όταν είναι έτοιμο το ζυμαρικό μας σβήνουμε το μάτι, ρίχνουμε το βούτυρο και τριμμένη παρμεζάνα, ώστε να "δέσει" η σάλτσα μας .
Σερβίρουμε στο πιάτο.
Το μυστικό του Bella Vespa, όπως λέει η σεφ, είναι η φρέσκια μαύρη τρούφα που θα τρίψουμε από πάνω και λίγα φλεικς παρμεζανας.
Buon Appetito!
Η σεφ, Βάσια Πολυχρονοπούλου, έχει δουλέψει σε ένα από τα καλύτερα μαγαζιά της Ibiza, στην Ισπανία, το Jul’s. Το Jul’s, είχε την τιμή να έχει τη Βάσια Πολυχρονοπούλου για ένα χρόνο και να τους εκπλήξει με τα πιάτα της! Εκτός από αυτό, η Βάσια έχει εργαστεί σε πολύ γνωστά μαγαζιά της Μυκόνου, αλλά και της Αθήνας, όπως το Vezene. Για την ώρα περιμένουμε να τελειώσει η καραντίνα και να κλείσουμε άμεσα τραπέζι στο Bella Vespa ώστε να απολαύσουμε τις tagliatelle και πολλά άλλα νόστιμα πιάτα από κοντά.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ